Vastenactie : Wasbaar maandverband

Wasbaar maandverband vergroot het schoolsucces van meisjes in Burkina Faso

In Burkina Faso gaan veel meisjes tijdens hun menstruatieperiode niet naar school door het ontbreken van maandverband. Dit vermindert de kans op een succesvolle schoolcarrière aanzienlijk.

Daarom stellen we wasbaar maandverband beschikbaar aan meisjes op de middelbare school.

Vastenactie en de kerken in Limmen, Akersloot, Heiloo en de Egmonden voeren actie voor dit project van Stichting WOL in Burkina Faso. Doet u mee? U kunt een bijdrage voor dit project overmaken op: IBAN NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie, onder vermelding van projectnummer 401238.

In Burkina Faso nemen de kansen op een succesvolle carrière op de middelbare school af voor meisjes. Een van de redenen is schoolverzuim tijdens de menstruatieperiode. Maandverband is nog erg onbekend op het platteland en is voor veel gezinnen te duur. Traditioneel gebruiken vrouwen oude lappen en donkere kleding tijdens de menstruatieperiode. Veel meisjes schamen zich om zo naar school te gaan en blijven daarom thuis.

Vanuit dit project zullen leerlingen van de naaiopleiding van het onderwijscomplex Zoodo zeshonderd pakketjes met wasbaar maandverband gaan maken, die uitgedeeld zullen worden aan meisjes op verschillende scholen in de regio. De leerlingen van de naaiopleiding worden opgeleid in het maken van het wasbare maandverband en zullen ondersteund worden met het opzetten van een eigen bedrijfje hierin. Tijdens het uitdelen van het wasbare maandverband zal informatie worden gegeven over het gebruik van het maandverband, over menstruatie, over de werking van het lichaam en over het voorkomen van zwangerschappen. Ook zal voorlichting worden gegeven aan moeders over het belang van het gebruik van wasbaar maandverband voor de schoolcarrière van hun dochters.

De totale projectkosten bedragen €21.989,-. Vastenactie draagt bij aan de realisatie van dit project en verhoogt de binnengekomen donaties met 50% tot een maximum van €7.330,-. Helpt u mee om het streefbedrag te halen? De inzamelingsperiode loopt tot 26 mei 2019

Op de website van Vastenactie kunt u direct een donatie overmaken. Ga naar https://www.vastenactie.nl/nl/projecten/wasbaar-maandverband-vergroot-het-schoolsucces-van-meisjes-in-burkina-faso of maak direct een bijdrage over op IBAN NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie, o.v.v. projectnummer 401238. Alleen als u dit projectnummer op uw overmaking vermeld komt uw donatie bij dit project terecht.

Geplaatst in stichting WOL en getagd met .