Tien klaslokalen ingericht

In Burkina is vanaf 2000 veel geïnvesteerd in basisonderwijs. Steeds meer kinderen voltooien hun basisschoolperiode. Nu ligt het accent op voortgezet onderwijs. Maar de bouw en inrichting van klaslokalen kan de behoefte aan plaatsen voor leerlingen niet bijhouden. WOL was daarom ook erg blij met een grote donatie. Hiermee hebben we 10 schoolklassen in drie dorpen kunnen inrichten.

In het dorp Namssiguia waren de ouders begonnen om twee klaslokalen te bouwen bij de reeds bestaande lokalen die WOL in 2014 heeft gefinancierd. Bij een bezoek in april 2017 lag de bouw van de nieuwe klaslokalen stil. Het geld was op. WOL heeft geld beschikbaar gesteld om de lokalen af te bouwen en schoolmeubilair gefinancierd. Bij aanvang van het nieuwe schooljaar in oktober 2017 waren de lokalen klaar en ingericht.

In het dorp Nongfairé was al een college met zes klassen. Twee klassen zaten in een noodgebouw van leem, dat op instorten stond. Toen ik in het voorjaar van 2017 in het dorp was, was een Duitse organisatie bezig om nog vier klaslokalen bij te bouwen. Maar voor zowel de bestaande klassen als de nieuwe klassen was onvoldoende schoolmeubilair. In dit dorp hebben we 80 driepersoons schoolbanken, 4 kasten, 4 bureaus met stoel voor de leraar, 4 schoolborden en 4 prikborden beschikbaar gesteld.

Dezelfde hoeveelheid schoolmeubilair hebben we gefinancierd voor het college in het dorp Tougué-Mossi. Hier had de overheid een college met vier klaslokalen gebouwd, maar geen geld beschikbaar gesteld voor de inrichting.

In de drie dorpen is de start van schooljaar 2017-2018 onder goede condities begonnen!

0
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly