[:nl]De container 2016[:]

[:nl][:nl]In 2015 kwamen we in contact met drie heren die zich in wilden zetten voor de verbetering van beroepsonderwijs in Burkina. We hebben verschillende bijeenkomsten met de heren gehad en besloten is om met de opleiding autotechniek op Zoodo te beginnen. De heren hadden contact met een vakopleiding in Eindhoven. Deze opleiding ging verhuizen naar een nieuw gebouw en wij mochten de inventaris van de oude praktijklokalen hebben.

In januari zijn de heren gaan kijken op de vakschool en zij hebben foto’s genomen van alle machines en materialen die wij zouden mogen hebben. Eind augustus moest alles uit het gebouw opgehaald zijn. WOL heeft hiervoor een container aangeschaft en laten plaatsen bij de vakschool. Echter, toen de heren de container in augustus gingen vullen, bleken veel van de spullen te zijn verdwenen. Wat restte was oud gereedschap en schoolmeubilair. Een grote teleurstelling.

We hebben toch besloten om de container te vullen en te transporteren naar Burkina, mede omdat wij in Limmen ook al veel materiaal hadden verzameld en ik privéspullen mee wilde sturen voor mijn verblijf van drie maanden in Burkina. We hebben alles zo economisch mogelijk ingepakt zodat we ook nog, tegen vergoeding,spullen van ander organisaties mee konden nemen om de transportkosten te drukken. Uiteindelijk is de container eind november verstuurd en in januari op het onderwijscomplex aangekomen.[:][:]