Onderwijscomplex Zoodo

In 2006 zijn wij (de stichting WOL en onze lokle partner DSF) begonnen met de realisatie van onderwijscomplex Zoodo in Ouahigouya, de hoofdstad van de provincie Yatenga in Burkina Faso. Doel van het complex is het uitbreiden van de onderwijsmogelijkheden in de provincie Yatenga en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

Jaarlijks volgen rond de 700 leerlingen tussen de 6 en 25 jaar dagonderwijs op Zoodo.

Het complexe bestaat uit een basisschool, een school voor algemeen voortgezet onderwijs (college en lyceum) en vier vakopleidingen: naaien, fiets- en bromfietstechniek, autotechniek en lassen en metaalconstructie.

Verder beschikt het complex over een bibliotheek, een computerlokaal, een schoolkantine, een verpleegpost, een eigen watervoorziening, latrines, een sportveld en een schooltuin

Alle voorzieningen op het complex zijn door WOL en haar partners (de vermogensfondsen en onze donateurs) gefinancierd.

Onderwijscomplex Zoodo behoort tot de scholen met de beste resultaten van de provincie. Wij willen graag dat dit zo blijft, maar als particuliere school, die alleen moet rond zien te komen van de schoolgelden van leerlingen, is dat een grote opgave. Onderwijskwaliteit is voor een groot deel afhankelijk van de competenties van het personeel.

Daarom investeert WOL jaarlijks in ondersteuning van het personeel door scholing, beloning en onderwijsondersteunende middelen.

Wilt u meehelpen met een donatie ?