STICHTING WOL

Voor onderwijs in Burkina Faso

Geef kinderen een betere toekomst

Stichting WOL

Armoede, analfabetisme en onwetendheid gaan hand in hand.

Landen die arm zijn, hebben geen geld om een goed onderwijssysteem op te zetten. Zonder onderwijs blijft de bevolking ongeschoold en onwetend. Onwetende mensen zien geen mogelijkheden om uit de armoede te ontsnappen. Arme mensen hebben geen geld om hun kinderen naar school te sturen. Ook kunnen zij geen belasting afdragen. En overheden van arme landen hebben daarom geen middelen voor basisvoorzieningen als onderwijs en gezondheidszorg. Op die manier zitten arme landen vaak in een vicieuze cirkel.

De kinderen hebben daarmee weinig vooruitzichten. In Burkina Faso maken ze vaak hun school niet af en werken thuis als boer, ze worden in de goudmijnen te werk gesteld of dienen als kindsoldaten.

De stichting WOL bestaat al meer dan 30 jaar, en werkt in Burkina Faso al meer dan 20 jaar werken samen met onze vaste partner, de vereniging Developpement Sans Frontiere (DSF), om deze kinderen een betere toekomst te geven.

Zij alfabetiseren de ouders om hen het belang van onderwijs te laten zien. Zij trainen de ouders om de nieuw verworven schoolse vaardigheden te gebruiken voor inkomsten generende activiteiten. Zij ondersteunen de ouders om hun kinderen naar school te sturen. En zij zetten zich in om de kwaliteit van het hele onderwijssysteem te verbeteren zodat onderwijs daadwerkelijk ingezet wordt voor ontwikkeling en armoedebestrijding.

Stichting WOL helpt mee om scholen te bouwen, drinkwater pompen te installeren, de opleiding van de allerarmsten te sponsoren, en we helpen ook bij voedseltekorten als de oogst mislukt.

Wilt u stichting WOL steunen?

Nieuws van Stichting WOL

voedselhulp corona crisis burkina faso
01 juil.: (Nederlands) Het Corona project is geslaagd ! Dank jullie wel !

(Nederlands) Het Corona project is een succes !

Onze scholen zijn weer open. Dankzij vele donaties, meer dan 8.800 euro in totaal, en de bijdrage van Wilde Ganzen zijn de scholen, waar WOL projecten heeft lopen, weer geopend. Helaas niet voor alle leerlingen. Alleen de beroepsopleidingen en de examenklassen van de basisschool, het college en het lyceum zijn 1 juni weer gestart. Het schooljaar is voor hen verlengd tot juli en augustus. De overheid heeft voor alle andere klassen het schooljaar afgeblazen.

COVID-19 Maskers naaien stichting WOL Burkina faso
03 mai: (Nederlands) Help ons Corona overwinnen in Burkina Faso

(Nederlands) Net als alle landen in de wereld heeft het corona virus ook in Burkina toegeslagen. De overheid heeft drastische maatregelen genomen en scholen, kerken, moskeeën, markten, bars en restaurants gesloten. Vanaf 11 mei mogen de scholen weer open, maar onder strenge voorwaarden. We willen nu redden wat er te redden valt om de doelen van onze projecten nog enigszins te behalen. We hebben een speciaal coronaproject opgezet en krijgen hier bij steun van Wilde Ganzen: al uw donaties, die wij ontvangen voor dit project, worden door Wilde Ganzen verdubbeld.

03 janv.: (Nederlands) Wasbaar maandverband, wat zeggen de dames ervan ?

(Nederlands) Gesteund door de Vastenactie voerde de stichting WOL het project ‘wasbaar maandverband’ uit om het schoolverzuim terug te dringen en de kansen op goede resultaten van de dames te verbeteren, en verdeelde daarbij 600 pakjes wasbaar maandverband onder de jongedames van de scholen in Burkina Faso. Wat vinden de dames er zelf van ?

Onze hoofdprojecten

Wij hebben altijd wel wat te doen ! De laatste jaren zijn we vooral met twee hoofdprojecten bezig, het Scholieren en Studenten Fonds en het onderwijscomplex Zoodo. Als U ons wilt steunen als donateur, dan willen wij het liefste Uw steun bij onze hoofdprojecten.

Scholieren en studenten fonds : 'adopteer' een scholier

Voor veel dorpskinderen in Burkina Faso is de basisschool hun  eindopleiding. Op het platteland zijn geen scholen voor voortgezet onderwijs en bovendien zijn de ouders te arm om een vervolgopleiding voor hun kind te betalen. U kunt een van deze kansarme kinderen ‘adopteren’ en hun opleiding sponsoren. Via het scholieren en studenten fonds kunt deze kinderen een kans geven om in de stad hun studie voort te zetten en te ontsnappen uit de armoede.

Onderwijscomplex Zoodo ('vriendschap')

In de provinciehoofdstad Ouahigouya zijn wij bezig om een groot onderwijscomplex te realiseren. Doel van het complex is het uitbreiden van de onderwijsmogelijkheden en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Met hulp van vele donateurs en vermogensfondsen breiden we het complex gestaag uit.

OVERIGE PROJECTEN

Met uw hulp voeren wij al meer dan 30 jaar projecten uit in Burkina Faso. Wij hebben scholen gebouwd, medische voorzieningen aangelegd, pompen geinstalleerd voor vers schoon drinkwater. En soms springen we bij als de oogst mislukt en geven voedselhulp. Dit alles is mede door U mogelijk ! Hieronder vindt U een overzicht van een aantal projecten :

(Nederlands) Scholieren en Studenten fonds
(Nederlands) Personeelswoning kraamkliniek Tougué-Mossi
(Nederlands) Renovatie basisschool Nongfaire

Onze Credentials

Betrouwbaarheid en transparantie vinden wij belangrijk. We doen alle nodige moeite om aan de normen voor goede doelen te voldoen, zodat u er alle vertrouwen in kunt hebben dat uw donatie goed besteed wordt. Wij zijn lid van een aantal branche-organisaties, werken samen met Wilde Ganzen, we staan als ANBI en bij CBF geregistreerd.